Conopida cu maioneza si ceapa

A venit vara deci avem mult mai multe optiuni de a gati legume proaspete si cu pret mai putin usturator ca iarna :). Ok, mancarea mea nu e una chiar super sanatoasa pentru ca, contine si maioneza dar oricum e mult mai sanatoasa decat o mancare procesata cu zeci de chimicale.
Mie imi place tare mult cu o rosie proaspata si zemoasa.

Pentru Conopida cu maioneza si ceapa avem nevoie de:
– 1 conopida – a mea a avut 1 kg
– 1 ceapa rosie
– ceapa verde
– sare
– piper
Pentru maioneza:
– 1 galbenus de ou
– 2 lingurite mustar
– 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai constistenta si se face mult mai rapid)
– 200-250 ml ulei floarea soarelui
– un varf de sare

Mod de preparare Conopida cu maioneza si ceapa

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.

Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.

Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.

Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.

Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.

Servim cu paine si cu rosii proaspete!
O mancare excelenta pe timp de vara….cel putin eu sunt mare fan 🙂

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

15 comentarii la “Conopida cu maioneza si ceapa”

  1. Super good! 🙂
    Aseara am vrut sa fac si eu, dar n-am mai gasit conopida frumoasa la ora aia, asa ca am facut salata de vinete.
    Salata de conopida si eu o fac asemanator, doar ca in loc de ceapa folosesc putin usturoi si folosesc mixerul sa fie mai spumoasa 😛 Na, hai ca te-am zapacit de cap :))
    O seara frumoasa, pupici!

  2. Mie imi place f mult conopida cu maioneza, si ce daca are maioneza?? 😛 Acolo e farmecul si gustul bun, iar cate un rasfat meritam si noi! Pup

  3. Eu pun mereu ceapa si din cand in cand pun si eu putin usturoi :). In rest toate le fac cu mana, si vinete, si conopida si maioneza :)). Bune oricum.

    Poliana – asa e, maioneza e farmecul :)). pup

    Alinutzika – ma bucur ca iti place. pup

  4. Ilyet nem is készítettem, mióta eljöttünk Zilahról. Pedig szerettem, de elfelejtődött. Majonézbe még soha nem tettem krumplit, de fogok tenni egy próbát!

  5. Dia- ma bucur ca iti place draga mea. pup

    Alina – asta inseamna ca o sa iti faci si tu in curand :). pup

    Ancuta – e perfecta acum cu rosii de vara . pup

    Gerdi – en nagyon is szerettem fris nyari paradicsomal. Es a krumplis majonezed egy magyar nenitol tanultam es nagyon gyors es finom.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Retete asemanatoare