Cookie doughnut / Fursecuri gogosi
Pentru aceasta reteta m-am insiprat din retetarul Dr. Oetker si acolo erau numite gogosi, dar pentru ca nu au deloc textura unor gogosi am considerat ca e mai adecvat sa le numesc fursecuri gogosi pentru ca e o textura mai apropiata fursecurilor cu forma de gogosi.
Particip cu aceasta reteta la concursul organizat de Cristina si va invit si pe voi sa vizitati pagina ei sa vedeti despre ce e vorba.
Pentru Cookie doughnut / Fursecuri gogosi avem nevoie de
- 1 ou
- 75 g unt 82% grasime
- 2 linguri Green Sugar ( in reteta scria 120gr zahar dar mie mi se pare mult prea mult asa ca puneti cat considerati voi daca incercati reteta)
- 170 ml lapte
- 280 g faina
- 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr. Oetker
- Glazura de ciocolata:
- 100 g cicocolata cu lapte
- 3 linguri frisca lichida insulcita
- Glazura de zahar:
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingurita si jumatate de apa
- 2-3 picaturi colorant rosu Dr. Oetker
- Bombonele colorate Dr. Oetker pentru ornat
Mod de preparare Cookie doughnut / Fursecuri gogosi
- Intr-un bol mixam cu un tel vertical, oul impreuna cu zaharul si untul la temperatura camerei. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Spre final framantam cu mana pana incorporam toata faina.
- Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam cu o cana, forme rotunde apoi cu un pahar cu gura mica decupam mijlocul. Formele le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de maxim 15 minute. In total au iesit 15 cercuri.
- Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile sa se raceasca.
- Pentru glazura de ciocolata, topim pe baie de aburi ciocolata taiata bucati impreuna cu frisca lichida. Ungem cu aceasta glazura aprox 9 fursecuri, peste care presaram bombonele colorate sau inimioare.
- Pentru glazura de zahar, amestecam intr-un bol zaharul pudra cu apa si adaugam cateva picaturi de colorant. Ungem cu aceasta cantitate aprox 6 fursecuri si presaram si peste glazura aceasta bombonele colorate.
Punem fursecurile pe un grilaj pana se intareste glazura.
Comentează folosind contul de Facebook