Dovlecel la gratar unt ceapa si castravete
Daca tot e vara, sa profitam din plin de ceea ce ne ofera natura. Asta nu inseamna ca nu putem manca sanatos si in celelalte anotimpuri :), dar vara parca toata lumea cauta sa manance mai sanatos sau cel putin asa cred eu. Dovlecelul eu il mananc oricum atat vara cat si iarna si as vrea sa am un sac fara fund cu dovlecei 🙂 .
Reteta mea este cat se poate de simpla dar merita mentionata pentru ca e o varianta gustoasa de a manca dovlecelul la gratar.
Ingrediente pentru Dovlecel la gratar unt ceapa si castravete
- un dovlecel potrivit
- 1 lingura de unt
- 2 fire de ceapa verde
- 1 castravete mic
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- patrunjel verde
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare Dovlecel la gratar unt ceapa si castravete
- Spalam dovlecelul, il curatam si il feliem de-a lungul in felii de aprox 5 mm.
- Saram si piperam feliile si le punem intr-o tigaie grill incinsa in care am picurat ulei de masline (eu am folosit ulei de masline aromat si picant).
- Intoarcem feliile de dovlecel si pe cealalta parta si lasam cateva minute.
- Pentru sos:
- Punem pe foc un vas in care topim untul, adaugam ceapa tocata marunt si o calim 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si amestecam. Apoi adaugam castravetele tocat marunt, patrunjelul tocat, sare si piperul si amestecam din nou.
- Servim dovlecelul la gratar cu acest sos.
O alta varianta de pranz sau cina e si somonul la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete.
Demential! Eu ador dovlecelul, iar reteta asta este grozava! As manca dovlecel si crud, cred :))))
Asa si eu Laura!