Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii
- 2 dovlecei potriviti
- miezul de la dovlecei ( sau o jumatate de dovlecel)
- 1 ardei gras verde
- 3-4 fire de ceapa verde
- 1 fir de usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- 5 linguri rosii decojite taiate cubulete de la SunFood
- 2 linguri orez
- 2 linguri pesmet
- 1 ou (sau renuntati la ou daca vreti o mancare de post)
- 2 cani suc de rosii
- 1 lingurita zahar
- sare si piper
- busuioc verde tocat
Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund.
Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam miezul de dovlecel taiat bucatele, lasam sa se caleasca putin apoi adaugam o cana de apa si orezul spalat.
Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam rosiile decojite si saram si piperam dupa gust.
Dupa 5 minute luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam pesmetul si oul si omogenizam.
Umplem cu aceasta umplutura cele 6 bucati de dovlecel pe care le punem apoi intr-un vas. Eu am folosit un vas de sticla cu capac, rezistent la caldura.
Turnam sucul de rosii peste dovlecelul umplut. Adaugam o lingurita de zahar si dupa gust un pic de sare si piper si amestecam cu o lingurita.
Presaram deasupra si in sos busuioc tocat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 190-200 de grade timp de aprox 40-60 de minute. Scoatem la jumatatea timpului si cu o lingura mai punem sos peste dovlecei.
Scoatem din cuptor si servim mancarea calda simpla sau cu smantana.
Sa aveti pofta!
yummy!!!! arata foarte gustos.
Multumesc frumos Angi.
Foarte buni! Ii am si eu in plan, ca ardei umplut am facut aproape saptamanal 🙂
Iar eu trebuie sa fac ardei umpluti ca nu am mai mancat demult 🙂