Dulceata de gutui
O dulceata aromata si gustoasa pe care o putem folosi si la prajituri.
Spalam bine fructele, apoi le curatam de coaja si de pe cotor.
Taiem fructele cubulete mici si le punem intr-un vas.
Stoarcem zeama de la o lamaie peste fructe si adaugam zaharul si amestecam.
Acoperim si punem vasul la frigider pana a doua zi.
A doua zi punem vasul pe foc si fierbem aprox o ora si jumatate (pana incepe sa se ingroase si sucul devine ca mierea) sau daca aveti un vas Multicooker, turnati compozitia in vasul aparatului si apasati functia gem.
Mie mi-au iesit 3 borcane.
Imi place mult gustul sau!
Ma bucur ca iti place Rocsi >:D<
Arata excelent! (dar nu-mi dau seama daca este lichida sau vascoasa)
Timea lamureste-ma si pe mine cu diferentele intre dulceata de gutui si gemul de gutui. Daca iti vine sa crezi, eu am facut ceva de gutui, cred ca e hibrid 🙂 (uite-te te rog mult pe site-ul meu http://bunicel.ro/produs/dulceata-de-gutui/ si spune-mi ce ti se pare a fi 😛
Multumesc mult!
Anul asta am scapat-o:)
Noroc cu mama soacra pentru ca ne place foarte mult.
Uite ce culoare superba are!