Foi de napolitana cu nuca si caramel
Deci daca faceti aceasta prajitura aveti grija sa consumati cu masura! Daca puteti bineinteles 🙂
Pentru Foi de napolitana cu nuca si caramel avem nevoie de
Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.
Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.
Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta. Ultima foaie ramane neunsa.
Buna cat de curand o voi incerca :-*
O recomand cu drag, e delicioasa.
Masura, cred ca nu o mai am de cand am blog :)))
:)) cam asa e
Mama mia… si eu prefer prajitura astaaa!!!.. Desi n-am facut-o niciodata!!.. Trebuie s-o incerc!!
Sa o incerci Felis ca e buna rau!
E si printre preferatele mele 🙂
am observat ca avem in comun caramelul :)))
De mult n-am mai facut… Foarte buna este!!
Ma bucur ca iti place si tie Simo. Te pup
Un desert care imi place foarte multa.Seara frumoasa si pup!
Ma bucur Rocsi, o seara faina si tie. Pup
hahaha…………….facem schimb?
tare bune napolitanele astea!
ale tale au si rahat :)), sunt bune oricum
Ce-mi plac foile aste cu nuca si caramel.
Asa e Alina, sunt delicioase 🙂
Delicioasa, nu am facut niciodata…doar am savurat de la altii 😀 Asa ca ma servesc si de la tine cu o bucata! Te pup
Si am savurat mult de la altii, dar cred ca imi place mult ce am facut eu si o sa mai fac :)). Te pup
Ador aceasta prajitura!
Timea numai bunatati faci. Imi plac foarte mult.
Am incercat reteta ta si nu s-a intarit,a ramas un pic mai moale.Lingurile de faina erau cu varf sau normal sau rase?
Luminita crema nu trebuie sa fie foarte tare dar nici sa curga. Lingurile de faina sunt normale adica nici cu varf dar nici rase de tot. Crema trebuie sa fie ca o budinca. Eu fac foarte des crema aceasta si la foi de napolitana si la pandispanul cu nuca si iasa super.
Atunci poate nu am fiert crema de ajuns.O sa mai incerc o data,ptr. ca este foarte buna.Multumesc ptr. raspuns.