Fursecuri fragede

mediu

40 portii

La mine a veni Mos Nicolae cu bunatati de la Dr. Oetker . Ca in fiecare sezon Dr. Oetker ne rasfata si ne invita sa participam la campanii cu premii frumoase.
Eu am ales sa fac din retetarul Dr. Oetker, aceste fursecuri minunate care nu numai ca arata minunat dar sunt extraordinar de bune. Si ce e foarte important e ca se fac si foarte usor. 

Pentru Fursecuri fragede avem nevoie de:

  • 250 g unt
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat Dr. Oetker
  • 1 ou + 3 galbenusuri  ( albusurile le puteti congela si folosi la alte prajituri sau puteti face din ele o omleta sanatoasa 🙂 )
  • 250 g făină
  • 150 g amidon din porumb Gustin Dr. Oetker
  • Glazura:
  • 1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g) ( sau 100 g ciocolata neagra + o lingurita de unt, topita pe baie de aburi)
  • bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker

Mod de preparare Fursecuri fragede

  • Mixam intr-un bol untul  adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugam oul intreg, mixam si apoi galbenusurile si mixam din nou. 
  • Incorporam treptat faina amestecata cu amidonul.
  • Compozitia obtinuta o punem intr-un pos ( eu am avut unul cu varful mare motiv pentru care mi-au iesit fursecurile mai mari, mai groase si mai putine)
  • Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt.
  • Spritam cercurile si bastonasele direct in tava. Am avut nevoie de ceva putere ca sa spritez, dar am reusit, mai ales ca de la caldura mainii compozitia se mai inmoaie putin.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 13-14 minute.
  • Procedam la fel cu urmatoarea tura.
  • Scoatem fursecurile din tava pe un prosop de hartie si le lasam pana se racesc.
  • Pentru glazura, daca folosim glazura de la Dr. Oetker punem plicul in apa fierbinte exact cum scrie pe ambalaj si cand s-a topit o turnam intr-o farfurie. Daca folosim ciocolata, rupem ciocolata bucatele si impreuna cu o lingurita de unt o topim pe baie de aburi.
  • Scufundam rand pe rand  fiecare fursec in glazura de ciocolata si ornam cu bombonele colorate, apoi le asezam pe un suport gen grilaj pana se intareste glazura. Glazura din farfurie se intareste treptat, dar rezolvam problema cu 10 secunde in cuptorul cu microunde sau tot pe baie de aburi, cum va e mai usor.
  • Dupa ce glazura s-a intarit complet punem fursecurile intr-o cutie metalica, astfel se pot pastra 2-3 saptamani. Asta daca aveti rabdare sa le pastrati pentru Craciun de exemplu, pentru ca la noi se mananca super rapid fursecurile si in cateva zile dispar din cutie.

Noua ne-au placut atat de mult incat saptamana viitoare cu siguranta o sa mai fac inca o portie.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Fursecuri fragede”

Dă-i un răspuns lui Camelia Juganaru Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.