Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata
Postarea mea de azi se refera la niste fursecuri pufoase, mari si aromate cu menta, genul de fursecuri pe care le savurez dimineata langa o cana de cafea. Bilutele de menta cu ciocolata m-au cucerit de curand, mai bine zis de cand am fost in vizita la sora mea care “rontaia” toata ziua aceste bilute :). Sunt cu invelis de menta si umplutura de ciocolata si s-au potrivit la fix fursecurilor mele in care am adaugat dropsuri de ciocolata neagra si esenta de menta.
Si pentru ca am vrut un produs cu cat mai putin zahar si indice glicemic mai scazut, am folosit indulcitorul natural Green Sugar care a devenit prietenul meu in bucatarie atunci cand e vorba de deserturi.
Cu aceste fursecuri particip la competitia anuala pentru titlul de Green Sugar Blogger 2016 si bineinteles ca sper ca produsul meu sa fie pe placul organizatorilor concursului si al juriului.
Pentru Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata avem nevoie de
- 200 gr unt nesarat (marca Lurpak am folosit eu)
- 5 linguri indulcitor Green Sugar
- 2 oua
- 4 linguri lapte
- 1 plic praf de copt
- 3 lingurite esenta de menta Dr. Oetker
- 380 gr faina
- 50 gr dropsuri de ciocolata neagra
- o mana de dropsuri cu menta si ciocolata
Din cantitatile de mai sus am facut 24 de fursecuri numai bune pentru cafeaua de dimineata, mai ales ca se pot pastra pana la cateva zile in cutie metalica.
Mod de preparare Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata
- Mixam untul cu indulcitorul Green Sugar, adaugam pe rand ouale apoi esenta de menta si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Dropsurile de ciocolata le adaugam la final si omogenizam.
- Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la frigider vreo 2 ore.
- Dupa acest timp scoatem vasul din frigider si cu ajutorul unei linguri luam din aluat si modelam cu mana fursecurile pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Punem pe fiecare fursec cate 2-3 bilute de menta cu ciocolata apasand sa intre putin in aluat. (am facut 2 tavi a cate 12 fursecuri si pana s-au copt primele, am pus vasul din nou la frigider pentru a nu avea un aluat prea moale).
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 – 175 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.
- Scoatem tava din cuptor si asezam fursecurile pe un grilaj pana se racesc.
Am servit aceste fursecuri cu un cappuccino indulcit cu o lingurita de Green Sugar si am presarat deasupra cacao.
- Fursecurile le putem pastra in cutie metalica.
Comentează folosind contul de Facebook