Retete Timea

Gem de prune

Pregatirile pentru lunile friguroase de iarna sunt in toi. Imi place sa am cat mai multe bunatati facute de casa, printre care se numara si gemul de prune. Si pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit am sa fac in curand inca o portie.

Ingrediente: 
– 2 kg prune fara samburi
– 800 gr zahar
– zeama de la o lamaie mica

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct.
Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi.
A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului.
Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.
Fierbem aprox 2 ore pentru un gem mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti sa fie mai moale.
Turnam in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi.
Exit mobile version