Retete Timea

Inimioare cu migdale si ciocolata

Pentru ca este 1 Martie, va aduc si eu un martisor dulce. Sunt frumoase si martisoarele traditionale, dar pe mine ma bucura foarte mult vestitorii primaverii si sunt fericita ca deja am in casa ghiocei si zambile. Sa aveti o zi minunata!

2

Avem nevoie de:
125 gr unt
1 lingura zahar
zeama de la 1/2 portocala
 1 lingurita coaja rasa de portocala si/sau lamaie
 1 lingurita rasa praf de copt
 100 gr migdale macinate
 200 gr faina
 un varf de cutit sare
Glazura:
100 gr ciocolata neagra
3 linguri frisca lichida
 migdale macinate

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala.  Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate.
Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.
Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.
Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.

 
Exit mobile version