Inimioare sarate ♥/covrigei

Tare mult imi place sa rontai chestii sarate, dar incerc sa cumpar cat mai rar chipsuri si altele si din cand in cand imi fac eu acasa covrigei care sunt tare gustosi.
Acum i-am facut sub forma de inimioara ca tot este luna iubirii si m-am gandit sa particip si la concursul „Ce-ti pofteste inima”  lansat de Liana Toma
Nu e nimic special la reteta aceasta decat ca o am de la mama me
 
De ce avem nevoie:
– 500 gr faina
– 120 gr untura
– 120 gr margarina
– 1 ou
– 100 ml lapte
– 1 lingurita drojdie uscata
– 2 lingurite de sare
– si pentru uns: 1 galbenus de ou cu 2 lingurite de lapte si seminte de susan si chimen
 

Trecem la treaba: punem drojdia la dospit in laptele caldut timp de 10 min.
Intr-un bol amestecam margarina si untura, adaugam oul batut, sarea si drojdia dospita. Incorporam apoi treptat faina pana nu mai putem sa amestecam cu lingura apoi o turnam pe plansa de lucru si framantam adaugand faina pana nu se mai lipeste de degete. 

Lasam sa respire vreo 10-15 min, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foi de aprox 3 mm si decupam inimioarele.

Le ungem cu ou si presaram seminte de chimen si susan.

Bagam la cuptorul incalzit la 180 grade timp de aprox 15 min pana se rumensc usor deasupra.

Serviti va rog o inimioara chiar daca e sarata ♥♥♥

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “Inimioare sarate ♥/covrigei”

  1. Ce mult imi plac! Avea si mama o reteta de saratele, dar nu stiu daca o mai are … am notat-o pe a ta…zilele astea o fac neaparat! Pupici si weekend frumos!

Dă-i un răspuns lui Danutza Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.