Covrigei – stelute – saleuri

Iata si reteta mamei mele pentru covrigei, nelipsite de la toate evenimentele si sarbatorile.
Ingredientele sunt afisate pt o jumatate de portie, atat cat am facut eu….daca doriti mai mult, dublati cantitatile.
Sunt crocanti, sarati si foarte buni 🙂   

Ingrediente:
– 450 gr faina
– 100 gr untura
– 125 gr unt sau margarina
– 1 ou
– 100 ml lapte
– 1 lingurita drojdie uscata
– 2 lingurite sare

– 1 galbenus de ou ametecat cu 1 lingurita lapte
– seminte de susan, chimen

Se pune drojdia la dospit pt 10 min in laptele caldut.
Se freaca untul cu untura, se adauga oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam si faina. Se framanta pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete. Sa lase sa respire 10 minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam cu forma de covrigei, sau in cazul meu am decupat cu forma de stea de la biscuiti. Sau se pot face fasii, adica saleuri.

Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen sau chiar mac, dupa preferinte.
Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Covrigei – stelute – saleuri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.