Saleuri cu chimen si susan
Reteta de Saleuri cu chimen si susan este aceeasi reteta pe care o folosesc si la covrigei sau stelutele pe care le fac de obicei pentru sarbatorile de iarna. Problema acestor saleuri este ca daca te apuci de rontait, nu te mai poti opri :).
Pentru Saleuri cu chimen si susan avem nevoie de
- 5oo gr faina
- 1 ou
- 100 gr unt
- 150 gr untura
- 100 ml lapte
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingurita cu varf sare de mare
- Pentru uns:
- un galbenus de ou + 3 lingurite de lapte + 1/2 lingurita sare
- seminte de chimen
- seminte de susan
Mod de preparare Saleuri cu chimen si susan
- Intr-un bol amestecam cu un tel untura cu untul si sarea. Adaugam oul, apoi treptat faina amestecata cu drojdia alternand cu laptele. Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete.
- Lasam la dospit aprox 20-30 de minute.
- Intindem apoi foi cat mai patrate, pe care le taiem pe lungime apoi pe latime pt. a obtine saleurile (vezi in poze).
- Le ungem cu galbenusul de ou si presaram deasupra seminte de chimen sau susan.
- Asezam salaurile in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.
Comentează folosind contul de Facebook