Mancare de mazare cu pui
O mancare pe care nu am mai facut-o de ceva timp dar care imi place foarte mult.
In alte cuvinte un pranz gustos cu mazare verde si pulpe de pui.
Ingrediente pt 5 pers:
- 5 ciocanele de pui
- 500 gr mazare verde
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 4 foi dafin
- 150 ml suc de rosii
- 1 lingura faina
- 50 ml ulei
- sare si piper
- patrunjel verde
Tocam ceapa si ardeiul marunt si punem in ulei la calit.
Punem ciocanelele spalate peste legume si lasam sa se caleasca usor apoi turnam 2 cani de apa calda si lasam la fiert.
Cand pulpele sunt fierte pe jumatate punem si mazarea, adaugam foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam la fiert in continuare.
Cand sunt fierte atat pulpele cat si mazarea adaugam faina amestecata cu sucul de rosii in care am pus si cateva linguri din zeama fierbinte.
Lasam sa dea din nou in clocot amestecand sa nu se prinda de fund si luam de pe foc.
Adaugam patrunjelul tocat si servim cald.
Pofta Buna!
yumy, ne place tare mult!! Pupici!
Adela ma bucur . La mine cam eu sunt mai mare fan 🙂 Pup
ce buna mancarica ai gatit 😉 vreau si eu o portie mare de tot!
Tare mult imi place.. si n-am mai facut de mult timp..
Ce as manca niste mazare acum….
Nálunk megosztó étek a borsó, persze hogy a gyerekek nem rajonganak érte. Én annál jobban!
Simo – nici eu nu am mai mancat de mult timp , de aia am si facut ca imi era pofta :). Pup
Haplea – ai doua variante: sa faci sau sa gusti doar virtual de la mine 🙂
Gerdi – majd a gyerekek is fogjak szeretni mikor megnonek :)).
De obicei fac cu piept! Am sa incerc si cu copanele! Te pup.
Irina – cred ca merge cu orice carne de pasare si nu numai 🙂