Pancakes cu sos de mure – fara gluten si lactoza
Asa cum am mentionat si in reteta precedenta in luna mai, AlimenteSpeciale.
Am facut aceste mini clatite sau pancakes cum le zic americanii, pentru a arata ca si cei care sufera de insuficienta la lactoza sau gluten, pot servi un mic dejun gustos si sanatos cu ingrediente care nu le afecteaza viata.
Pentru Pancakes cu sos de mure – fara gluten si lactoza avem nevoie de
- 200 gr faina fara gluten – Mix It Schar fara gluten
- 1 lingurita drojdie Schar
- 1 lingura fructoza
- 1 ou
- 180 ml lapte de orez
- un varf de sare
- Pentru sos de mure
- 100 gr mure
- 2 lingurite fructoza
- un pic de ulei pentru uns tigaia
Mod de preparare pancakes cu sos de mure
- Intr-un bol amestecam faina si drojdia si o lasam asa 10-15 minute.
- Adaugam oul, un pic de sare, fructoza si apoi treptat incorporam laptele amestecand cu un tel.
- Incingem o tigaie si picuram un strop de ulei, apoi cu un polonic mic, luam din compozitie si punem in tigaie sub forma unor cercuri (putem face cam trei bucati in acelasi timp). Le prajim pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie.
- Pentru sosul de mure, punem intr-un vas murele si fructoza si punem vasul pe foc amestecand din cand in cand pana se ingroasa. Strecuram sosul pentru a scapa de samburii de la mure.
- Asezam pe rand cate o clatita si pe fiecare o ungem cu putin sos de mure apoi servim.
Foarte bine arata!
Multumesc
Felicitari !
Arata atat de bine incat la prima vedere ai putea crede ca este doar de decor.
Am citit retata si pasii care trebuiesc urmati si este o reteta buna care trebuie incercata.
Multumesc pt idee. 🙂
Ma bucur ca va place