Pavlova cu mure
mediu
1 mare si 4 mici portii
De foarte mult timp aveam pe lista aceasta minunatie dulce si mereu erau altele si altele care imi veneau in minte si asta a tot fost amanata. Si rau am facut pentru ca este un desert absolut perfect chiar daca gandul de bezea te duce la ceva super dulce. Dar Pavlova mea a iesit super buna in combinatia aceasta de mure usor acrisoare, altfel cred ca era un pic cam dulce pentru mine. Da, e dulce si mereu zic ca eu nu mananc prea dulce, dar Pavlova cu mure e un desert deosebit <3.
Am citit cateva retete de pe diferite site-uri si in final m-am oprit la doua dintre ele care mi-au inspirat incredere pentru ca sunt doua bloguri culinare pe care le urmaresc cu mare drag. Multumesc Gabi, multumesc Cristina
Pe langa Pavlova cu mure mare am facut si 4 mini pavlova care pur si simplu arata fenomenal asa micute si cochete si sunt o incantare ochilor in combinatia de alb cu rosul de la samburii de rodie.
Pentru Pavlova cu mure avem nevoie de
- 7 albusuri de ou
- 300 gr zahar pudra
- 3 lingurite amidon
- 3 lingurite otet
- un varf de cutit sare
- Pentru ornat:
- 300 ml frisca lichida indulcita sau smantana pentru frisca cu 2 linguri zahar pudra
- aprox 300 gr mure
- Pentru sos de fructe:
- 7-8 mure
- 2 lingurite samburi de rodie
- 1 lingura zahar brun
Mod de preparare Pavlova cu mure
- Ne trebuie un bol mai mare in care punem albusurile si un pic de sare. Mixam albusurile cu mixerul la inceput pe treapta 1 apoi pe treapta cea mai mare pana devin spuma.
- Apoi adaugam treptat zaharul pudra, cate 2-3 linguri mixand dupa fiecare priza de zahar aproximativ 1 minut. La mine a durat adaugarea si mixarea zaharului aprox 20 de minute.
- La final adaugam otetul (eu am folosit otet de mere) si amidonul si mai mixam aprox. un minut.
- In tava mare de la aragaz punem o o foaie de copt si in mijloc trasam un cerc de 24 de cm cu ajutorul unei tavi rotunde de 24 de cm. Ungem cercul cu putin unt (asa scriau fetele dar sincer eu am uitat cu desavarsire sa ung foaie cu unt:))) si norocul meu ca nu s-a intamplat nimic rau si am indepartat usor foaia de bezea. Dar voi sa nu faceti ca mine si apoi sa va plangeti ca nu e ok ci ascultati de celelalte fete si ungeti cu unt asa cum trebuie de fapt :)) )
- Cu o lingura luam din compozitie si punem in cerc un pic mai putin de jumatate. Restul, punem intr-un pos si facem moturi de bezea. Mi-a mai ramas compozitie si pentru ca nu am vrut sa pun inca un rand, am ales sa fac 4 minipavlova pe care le-am spritat direct pe foaia de copt in cele 4 colturi 🙂
- Preincalzim cuptorul la 100 de grade si dam tava la cuptor timp de 30 de minute. Dupa ce s-a scurs acest timp ridicam temperatura la 110-120 de grade si mai lasam timp de 45 de minute. Eu am intredeschis usa cuptorului la un moment dat, dar pt ca in acelmoment caldura a fost mai puternica in partea din interior, bezeaua mea a capatat o usoara culoare maronie si atunci am inchis la loc si am lasat la 110 grade restul timpului.
- Dupa ce s-au scurs minutele am lasat bezeaua in cuptor cu usa inchisa 3 ore ( am citit ca e bine sa stea 4-5 ore sau si mai mult, dar noi nu am mai avut rabdare si am vrut sa gustam cat mai repede din aceasta bunatate de pavlova)
- Scoatem din cuptor si cu o spatula lunga si cu grija mare luam bezeaua uriasa si o punem pe un platou, iar cele mici le punem pe farfuriute.
- Mixam frisca si la fel o punem intr-un pos si apoi ornam
- Pentru sosul de fructe: punem fructele intr-un vas pe foc si adaugam zaharul. Amestecam pana incepe sa se ingroase apoi strecuram printr-o sita ca sa scapamde samburii de la mure si de la rodie.
- Stropim frisca deasupra cu acest sos si ornam apoi cu mure.
- Pe cele mici puteti pune samburi de rodie sau mure
- Pastram pavlova la frigider pana la servire. E la fel de buna si dupa una – doua zile
Si frumoasele mele mini pavlova cu mure sau rodie
Bun gasit in casa noua , Timi !
Bine ai venit Diana 🙂
SA AI SPOR SI SANATATE IN CASA NOUA ,DRAGA TIMEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE ALATURI DE FAMILIA TA DRAGA !!!!!!!
Multumesc frumos!
Multumesc ptr primire !:)
Felicitari pentru noua casuta, dear. Looks great. 🙂
Multumesc frumos Alexandra :-*
Felicitari de casa noua!
Multumesc!!
Arata criminal! O s-o fac si eu cat timp mai gasesc mure.