Crumble cu mere si fructe de padure

Miroase atat de bine in casa, a scortisoara si mere, incat nu ai cum sa nu te gandesti la iarna si la tot felul de bunatati cu miros de iarna. 

Merele, murele si zmeura sunt culese din gradina parintilor, o gradina care ne ofera o gramada de bunatati incepand din primavara si pana toamna tarziu.

Pentru Crumble cu mere si fructe de padure avem nevoie de

  • Aluat 
  • 100 gr unt 82% grasime
  • 60 gr zahar brut
  • 100 gr faina alba
  • Umplutura 
  • 2 mere mari
  • cateva fructe de padure: zmeura, afine sau mure
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • Ingredientele de mai sus sunt pentru o tavita, dublati cantitatile pentru a face doua tavi (aprox 20-25 cm / 15-20cm)

Mod de preparare Crumble cu mere si fructe de padure 

  • Amestecam intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul si faina si obtinem un aluat lipicios. Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il dam la congelator 20 de minute.
  • Merele le spalam, decojim si le taiem cubulete.
  • Vasul il ungem cu unt, asezam in vas cubuletele de mere si cateva fructe de padure si presaram peste fructe zaharul si praful de scortisoara.
  • Razuim deasupra aluatul rece.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de aprox. 30 de minute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Crumble cu mere si fructe de padure”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *