Placinta cu legume si pui
 Nici nu stiam cum sa ii zic, tarta sau placinta dar pentru ca e facuta din aluat de paine cred ca se potriveste mai mult cu denumirea de placinta. E drept ca arata si ca o pizza :)).  Orice nume ar avea eu va zic ca e super buna si o puteti face pentru mic dejun, pranz, cina, musafiri sau pentru pachet la lucru, scoala .
Ingrediente pentru doua placinte
- Aluat:
 - 500 gr faina
 - 1/2 plic drojdie uscata
 - 340 ml apa calduta
 - 1 lingura ulei
 - 1 lingurita sare
 - 1 lingurita zahar
 - Umplutura:
 - 1 dovlecel micut sau 1/2 dovlecel mare
 - 1 ceapa mare galbena
 - 1 gogosar rosu
 - 1/2 ardei verde/galben
 - 300 gr piept de pui
 - sare si piper
 - 2 linguri ulei
 - 6 linguri ketchup (cate 3 pentru fiecare tarta)
 - Pregatim mai intai aluatul amestecand faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Apa calduta o adaugam treptat si framantam adaugand la final si uleiul. Aluatul obtinut il lasam acoperit la loc cald timp de aprox 45 de minute ( nu avem nevoie sa dospeasca mai mult de atat)
 - In acest timp pregatim umplutura.
 - Curatam si spalam legumele.
 - Intr-un wok sau orice alta tigaie, punem putin ulei si cand e incins punem la calit dovlecelul taiat cubulete.
 - Urmeaza apoi ceapa taiata felii si cele doua tipuri de ardei taiate cubulete
 - Saram si piperam dupa gust
 - Scoatem legumele calite intr-o farfurie
 
- Punem din nou o lingura de ulei in wok in care prajim apoi pieptul de pui taiat cubulete mici
 - Scoatem bucatile de pui pe o farfurie pe care am pus un prosop de hartie (mai scapam de surplusul de ulei)
 - Impartim aluatul in 2 parti egale
 - Intindem prima foaie sub forma rotunda, cam cu 2-3 cm mai mare decat forma in care vine pusa, si o asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei
 - Ungem aluatul cu 3 linguri de ketchup si punem jumatate din catitatea de legume, iar peste legume jumatate din pipetul de pui prajit
 - Tragem usor marginile lasate usor peste umplutura
 - Rasnim deauspra condimente aromate si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox 25 de minute sau pana se rumeneste aluatul pe margine
 - Procedam la fel cu a doua placinta
 
Scoatem din cuptor, feliem si servim.
E la fel de buna si calda si rece.







Foarte buna si aspectuoasa placinta, felicitari!
Multumesc Simona, o recomand cu drag.