Prajitura cu ciocolata
Daca cautati o prajitura simpla doar cu ciocolata, ati ajuns in locul potrivit, la reteta potrivita. Un blat simplu de cacao si o crema gustoasa de ciocolata, iar pentru un aspect frumos un plus de frisca deasupra.
Pentru Prajitura cu ciocolata avem nevoie de
- Blat
- 5 oua
- un pic de sare
- 5 linguri zahar brut
- 4 linguri apa fierbinte
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- Crema de cicoolata
- 200 ml smantana pt frisca 30%grasime (frisca neindulcita)
- 3 linguri zahar brut
- 200 gr ciocolata 38% cacao
- Sirop:
- 100 ml apa
- 1 lingurita zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Pt. ornat
- 150 ml smantana pentru frisca (tinuta 20-30 minute la congelator inainte de utilizare)
- 1 lingura Green Sugar ( sau 1-2 linguri zahar tos)
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata
- Blat
- Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu cele 4 linguri de apa fierbinte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaoa folosind o spatula.
- Turnam compozitia intr-o tava de aprox 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou si lasam sa se raceasca complet.
- Crema de ciocolata
- Amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de 2 ore sau la congelator 30 de minute.
- In momentul asamblarii scoatem crema din frigider/congelator si mixam cu mixerul pana obtinem o consistenta cremoasa.
- Asamblare
- Taiem blatul in trei pe lungimea blatului si insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea celor 3 ingrediente.
- Asezam prima fasie de blat si o ungem cu un strat generos de crema apoi urmeaza a doua fasie de blat si din nou crema de ciocolata peste care vine ultima fasie de blat si ultimul strat de ciocolata.
- Dam prajitura la frigider aprox 30 de minute.
- Smantana pentru frisca pe care o scoatem din congelator o mixam impreuna cu indulcitorul/zaharul intr-un bol tinut 5 minute la congelator. (mai ales cand e vara si e foarte cald).
- Scoatem prajitura din frigider si o portionam in 10-11 bucati pe care cu ajutorul unui pos le ornam cu frisca.
- Pastram prajitura la frigider pana la servire. Este mult mai buna a doua zi dupa ce se inmoiae usor straturile de blat, iar crema de ciocolata se intareste.
Big yum! <3
nu se printeaza apare altceva tot repet print si iese altceva,apare printfriendly.com
ce pacat! pune reteta pe facebook te rog.
Am sa verific si sper sa se rezolve cat mai repede.
N-ai vrea să știi ce față am acum… :))) M-apucă niște pofte când văd crema aia de ciocolată!!! Arată minunat!
Ha ha. Eu am noroc ca nu prea am pofte decat daca imi e foame tare :)))