Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Aveam de ales intre un tort sau prajituri individuale… si le-am ales pe cele din urma spre a surprinde niste oameni dragi cu care am petrecut ieri o zi frumoasa la tara, la aer liber.
O combinatie foarte reusita cu ciocolata si fructe de padure pe gustul tuturor celor cu care ne-am petrecut ziua.
Avem nevoie de:
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
2 linguri cacao neagra
6 linguri ulei
6 linguri lapte
un plic praf de copt
un varf de cutit sare
Jeleu de fructe:
200 gr fructe: zmeura si capsuni
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 lingurite amidon
Crema de ciocolata:
200 ml frisca lichida neindulcita (eu folosesc Pilos de la Lidl)
6 linguri zahar
125 gr ciocolata alba
100 gr ciocolata neagra
Altele: 4-5 linguri sirop de zmeura, 150 ml frisca lichida indulcita
Inainte de toate pregatim crema care trebuie sa stea la rece. 
Intr-un vas amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine. (sau 30 min la congelator).
O scoatem din frigider la momentul in care trebuie sa asamblam prajitura si o mixam cu mixerul cateva minute pana obtinem o crema spumoasa.
Din crema punem deoparte cam 5 linguri pentru glazura.
Blat:
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia intr-o tava (22/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Jeleu de fructe: punem fructele decongelate (eu am folosit fructe din congelator) cu 2 linguri de apa in blender si le pasam. Turnam intr-un vas rezistent la foc si amestecam cu 2 linguri de zahar. Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Amestecam amidonul cu un pic de apa intr-un bol,  adagam un pic din sosul cald apoi turnam inapoi in vas si lasam pe foc amestecand pana se ingroasa putin. 
Lasam la racit. Din jeleul de fructe punem deoparte 2 linguri pline pentru ornat.
 
Asamblare:
Taiem blatul in doua. Prima foaie o ungem cu jeleul de fructe si lasam asa 20 min. sa se traga putin in blat. Punem apoi crema peste jeleu si cu grija nivelam. Asezam al doilea blat care vine apoi insiropat cu siropul de zmeura.
Dam la frigider o ora.
Scoatem din frigider si portionam in cuburi egale.
Crema pusa deoparte o incalzim in cuptorul cu microunde timp de 15-20 sec. Cu o lingurita punem glazura calduta pe fiecare cub de prajitura in parte, lasand sa curga si pe margini.
Dam din nou la frigider pana pregatim frisca.
Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita apoi cu un pos formam cate un mot de frisca pe fiecare bucata de prajitura.
Jeleul pastrat il punem intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si stropim fiecare mot de frisca.
Dam prajitura la rece pana a doua zi.
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

23 comentarii la “Prajitura cu ciocolata si fructe de padure”

    1. eu folosesc in mod special smantana asta pt frisca pt cremele de ciocolata, sunt foarte multumita. In schimb frisca indulcita nu mi se pare ok.
      Te pup si ma bucur ca iti place prajitura mea.

  1. Timea azi am facut prajitura toate mi-au iesit bine doar blatul a iesit pufos tare si sa rupt un pic prea ,a iesit moale ce am gresit oare e putina faina?Gabriela.

    1. Buna Gabriela, blatul nu are putina faina, are 8 linguri plus cacao, e un blat clasic ce il folosec la multa prajituri si iasa intotdeuna perfect. Nu stiu de ce ti s-a rupt 🙁

  2. Draga timea sa sti ca a iesit foarte bine am tras o sperietura mama mama,foarte foarte buna o seara frumoasa.Gabriela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.