Retete Timea

Prajitura cu mac si cafea

Tot din seria prajiturilor facute de Paste va prezint si aceasta prajitura cu un blat frumos cu mac si o crema ciococafetoasa :)… o prajitura perfecta pentru dependentii de cafea dar nu numai.
Cu aceasta reteta particip la ” Dulce Romanie” – Provocarea lunii aprilie 2012. Gazda minunata luna aceasta este Alina care ne provoaca sa gatim cu mac.

 Pentru Prajitura cu mac si cafea avem nevoie de

Blat:
-3 oua
– 150 gr zahar
– 150 gr faina
– 2 linguri apa fierbinte
– 100 ml ulei
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri de mac
Sirop:
– 1-2 lingurite cafea ness
– 2 lingurite zahar pudra
– 100 ml apa fierbinte
Crema:
– 150 ml frisca lichida neindulcita
– 150 gr zahar
– 150 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
– 50 gr unt
– 3 lingurite ness
Ornat: ciocolata cu cafea

Mod de preparare Prajitura cu mac si cafea

De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand  galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si mac, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. (tava folosita de mine 22/30 cm) si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 25 -30 min. – facem testul cu scobitoarea.
In timp ce avem blatul la cuptor, pregatim crema care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Amestecam si avem grija sa nu dea in foc. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi luam de pe foc si adugam ciocolata taiata bucati, apoi untul taiat bucatele si ness-ul. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Dam la frigider aprox o ora. Putem lasa crema la frigider si peste noapte si a doua zi o mixam pana devine din nou cremoasa.
Blatul racit il taiem in doua. Insiropam primul strat cu lichidul de cafea, punem trei sferuri din crema si nivelam.

Asezam a doua foaie, o insiropam apoi  o ungem cu restul de crema.

Radem deasupra ciocolata cu cafea si dam la frigider aprox 2 ore sau chiar peste noapte.

Sevim cu drag pe cei dragi 🙂
Exit mobile version