Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

O prajitura cu muuuulta ciocolata si nuca de cocos, cu multa culoare, care se ‘asorteaza’ perfect cu Sarbatorile de primavara. Iepurasii au fost alaturi de mine si anul acesta :). 

O sa vedeti ca e o prajitura foarte usor de facut si daca va place nuca de cocos si ciocolata, merita sa o faceti.

Pentru  Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolat avem nevoie de:

Blat:
3 oua
150 gr zahar
50 gr nuca de cocos
100 gr faina
6 linguri ulei
3 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
un varf de sare
Crema:
200 ml frisca lichida neindulcita
4 linguri zahar
220 gr ciocolata neagra (40 – 55% cacao)
Ornat: 3 linguri nuca de cocos, o picatura colorant galben + o picatura colorant albastru

Mod de preparare Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.

Dam prajitura la frigider si servim dupa minim o ora.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.