Prajitura cu nuca si ciocolata

Am facut  din nou o prajitura super gustoasa la aparatul minunat Multicooker de la Philips  . Datorita celor de la Philips si minunatului site culinar Gustos.ro, am ocazia sa testez functiile aparatului acesta atat de util pentru orice gospodina. De la aperitive, supe sau ciorbe si feluri principale pana la deserturi delicioase, acest aparat isi face treaba mai mult decat perfect. In plus economisesc o gramada de timp pana el isi face treaba.  
Sa revin si la prajitura mea: contine nuci, ciocolata si rom. De fapt e un fel de chec doar ca are forma rotunda. O bunatate care trebuie servita alaturi de o cafea dimineata la micul dejun, asa garantez si ca nu ingrasa :). 

 Puteti sa o incercati si voi fie ca folositi acest aparat minunat fie in tava normala la aragaz. Desi acu vara e chiar un avantaj minunat ca nu trebuie sa incalzesc cuptorul pentru a face un desert bun. 

Pentru Prajitura cu nuca si ciocolata avem nevoie de:

  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • doua maini de nuci ( nu le-am cantarit)
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Glazura
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • o mana de nuci taiate
  • Pentru uns tava un pic de unt

Mod de preparare Prajitura cu nuca si ciocolata

Mixam ouale intregi, in care presaram un varf de cutit de sare, cu zaharul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul.
Turnam treptat uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula.
Adaugam esenta de rom si nuca taiata bucatele si amestecam din nou cu spatula.
Turnam compozitia in vasul de la Multicooker uns cu putin unt.
Inchidem capacul si setam aparatul pe functia “bake” , alegem temperatura la 150 de grade si timpul de coacere 45 de minute.
Cand s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lasam blatul in vas inca 10 minute fara sa oprim aparatul.

Scoatem prajitura pe un platou si bineinteles oprim si aparatul si il scoatem de priza.
Glazura:
– topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi
Intindem glazura peste prajitura si presaram deasupra nuci taiate.

Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi feliem si servim.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Prajitura cu nuca si ciocolata”

    1. Nu am facut prajitura la cuptor dar in general se coc astfel de prajituri la 170-180 grade, timpul 30-35 min, Dar verificati daca este compt blatul dupa acesttimp, daca nu, mai lasati 5 min sau pana se coace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.