Prajitura cu nuca si nes
Inca nu am terminat de postat seria prajiturilor de Paste. Vin cu aceasta bunaciune de prajitura care desi e cu crema de unt si mie nu prea imi plac cremele acestea, e fost delicioasa datorita gustului de cafea.
Aveam mai multe retete la aceasta prajitura, dar am ales sa fac reteta mamei unui coleg de servici de la care am mancat de curand si mi-a placut tare mult. Cu mici modificari la blat si o glazura aleasa de mine, a iesit o prajitura delicioasa.
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca marime, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca poi soatem blatul pe o plansa.
Crema: mixam bine untul cu zaharul. Adaugam pudra de nes si mixam in continuare cateva minute. Apoi adaugam cele 2 galbenusuri pe rand mixand pana la omegenizare.
Asezam cu o lingura crema peste blat si nivelam cu un cutit cu lama lata. Dam la frigider pana se intareste bine crema.
Glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa si cu praful de cappuccino apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura pana se topeste zaharul.
Turnam glazura peste crema intarita si nivelam.
Razuim deasupra ciocolata alba.
Tinem prajitura in frigider pana sa intareste glazura apoi feliem cu un cutit trecut prin apa calda.
Daca are nuca atunci este buna!
Pup!
Asa zic si eu DiaMar. te pup
Combinatia nuca-ness este un deliciu pentru mine. Seara frumoasa!
Si pt mine Rocsy. Noapte buna si tie.
Asa cum spune si Rocsy,nuca & ness nu poate fii decat delicios! pup
Ma bucur ca iti place. Pup
O grozavenie de prajitura! Fur si eu o bucatica.
Cu drag Alina!
Tare buna prajiturica asta, e una din preferatele mamei mele, mereu o facea de sarbatori 🙂
E chiar buna Paula. Si mamei mele ii plac prajiturile cu cafea 🙂
DELICIOASA!!!
Multumesc Cristina!
Cat de bine arata,cat de buna o fi fost……………mmm.
Zi frumoasa!
Multumesc Medi, ma bucur ca iti place.
Nu poate fi decat delicioasa!!! Cer o portie!
Pupici
Cu drag te servesc Simona >:D<
Am pregatit-o si eu! F. buna, multumesc!
Doar ca mie nu mi-a iesit atat de inalta crema, ce dimensiuni are tava ta? Sau ai facut portie dubla de crema?
Ma bucur ca ti-a placut. Si nu, nu am facut portie dubla , la toate retetele mele cantitatile sunt exact cum le folosesc eu. Tava folosita cred ca e una de 35/24 cm. Mai am una putin mai mica, dar fac cand in una cand in cealalta pt ca diferenta nu e foarte mare intre ele.
buna,
cu ce se pot inlocui galbenusurile din crema?
nu-mi place ideea de ou crud.
multuesc!
Nu are absolut nici un gust galbenusul in creme. Eu mancam galbenus frecat cu zahar cand eram mica :). Nu ai cu ce inlocui, eventual nu pui.