Prajitura cu pere si migdale
Va aduc din nou un desert de sezon bun si aromat cu pere, scortisoara si migdale, care este si cu un continut caloric mai scazut datorita indulcitorului natural Green Sugar folosit in locul zaharului.
Green Sugar este un indulcitor natural obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică.
Eu il folosesc de foarte mult timp si sunt super incantata ca am reusit sa inlocuiesc, in pare parte, zaharul, cu acest indulcitor.
Si pentru ca în luna Octombrie sarbatorim 5 ani de cand Green Sugar este alaturi de noi eu zic ca ii putem canta impreuna „La multi ani Green Sugar”.
Avem si un mic concurs pe care il puteti vedea la finalul acestei postari.
Pentru Prajitura cu pere si migdale avem nevoie de
- 175 gr unt
- 70 gr(4 linguri) Green Sugar ( sau aprox 120 gr zahar brut)
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu 1 lingurita zeama de lamaie)
- 300 gr faina
- 100 gr migdale sau alune maruntite (eu am folosit alune)
- Umplutura
- 3-4 pere de toamna
- 2 lingurite Green Sugar
- 1-2 lingurite scortisoara macinata
- Toping de migdale
- 50 gr unt
- 2 linguri zahar brun sau Green Sugar
- 2 linguri smantana dulce
- 60 gr fulgi de migdale
- In plus: o lingura de unt pentru uns tava
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici modificand pe ici pe colo cateva ingrediente si cantitati.
Mod de preparare Prajitura cu pere si migdale
- Mixam untul impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zaharul vanilat si un varf de sare.
- Adaugam apoi pe rand cate un ou si mixam in continuare.
- Urmeaza smantana si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.
- Incorporam apoi faina mixand in continuare si la final alunele (sau migdale) tocate/maruntite, folosind o spatula.
- Ungem tava cu o lingura de unt si turnam jumatate din compozitia de mai sus.
- Perele le spalam si le taiem felii, apoi le asezam peste aluat, presarand deasupra lor 2 lingurite de Green Sugar si 1-2 lingurite de pudra de scortisoara.
- Turnam restul de aluat peste pere si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.
- In acest timp pregatim topingul de migdale punand intr-un vas pe foc untul, zaharul si smantana dulce. Lasam sa se topeasca zaharul si adaugam fulgii de migdale lasand pe foc in continuare 1-2 minute si amestecand in acest timp.
- Cand s-au scurs cele 25 de minute, scoatem tava din cuptor si nivalam deasupra topingul de migdale. Dam tava din nou la cuptor timp de aprox 20 de minute sau pana se rumenesc migdalele.
Si acum sa vedem ce aveti de facut pentru CONCURS:
- sa dati SHARE acestei retete
- sa lasati la comentarii linkul cu care ati dat share
- castigatorul va fi acela care strange cele mai multe like- uri la reteta distribuita pe pagina personala
Puteti castiga: 1 borcan Green Sugar + 1 bol personalizat Green Sugar
Perioada de desfasurare a concursului este 17.10.2015 – 30.10.2015, iar pe data de 31.10.2015 o sa fie anuntat castigatorul. Premiile se expediaza doar pe teritoriul Romaniei.
Succes!
Later edit:
Castigatorul concursului este: panazan bianca raluca (Bya Ralu) pe care o rog sa imi lase un mesaj privat cu adresa. Felicitari!
Arata grozav!! Iar gustul cred ca e nemaipomenit! :X
https://www.facebook.com/deyutzky/posts/994501593929569
Robert Badica: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1666451490301867&id=100008110960014&_rdr
https://www.facebook.com/rocsy.ciobanu/posts/887499827994406?pnref=story
https://www.facebook.com/bya.ralu/posts/1048195781887641