Prajitura cu prune scortisoara si migdale

55 min

simplu

12 portii

Prajitura cu prune scortisoara si migdale, face parte din categoria prajiturilor pe care le servesc cu o cana de cafea dimineata sau chiar si dupa masa. Nu este foarte dulce, e aromata si blatul umed cu unt si lapte este cel mai placut blat pentru mine.

Va invit sa urmariti reteta si sa faceti si voi aceasta bunatate de toamna.

 

Pentru Prajitura cu prune scortisoara si migdale  avem nevoie de:

  • Blat:
  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 5 linguri zahar brut
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 280 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • aprox 700 gr prune coapte
  • 1 lingurita cu varf pudra de scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 biscuiti cu cereale (sau ce biscuiti aveti prin casa)
  • 2-3 linguri fulgi de migdale
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura la final

Mod de preparare Prajitura cu prune scortisoara si migdale 

  • Mixam ouale intregi cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul. Untul il topim si il turnam peste ouale batute apoi adaugam si laptele si mixam. La final incorporam folosind un tel sau o spatula,  faina amestecata cu praful e copt.
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda, de aprox 26 de cm, unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
  • Fructele le spalam si le indepartam samburii. Taiem fructele in 4 si le asezam peste blat. Peste fructe adaugam mai intai biscuitii zdrobiti in mana, apoi presaram zaharul vanilat si scortisoara si la final fulgii de migdale.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute.

  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram prajitura cu zahar pudra.

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 4.80 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.