Prajitura cu rabarbar
O petrecere virtuala care are ca tematica: ceaiul. O lume de vis in diverse culori, cu prajiturele de tot felul, ceainice si cescute cu ceai.
Luna aceasta aveam un Tea Party in alb.
Si pentru ca este primavara am ales sa fac o prajitura usoara si racoroasa cu rabarbura.
De mica imi placea aceasta prajitura si o faceam si pe atunci tot eu :).
Avem nevoie de:
– 400 gr rabarbura
– 5 linguri zahar
– 1 plic zahar vanilat
– unt sau margarina pt uns tava
Pt blat:
– 3 oua mari
– 140 gr zahar
– 170 gr faina
– 100 ml ulei
– 2 linguri apa fierbinte
– 1 lingurita praf de copt
Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.
Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.
Pregatim un blat in felul urmator:
– separam albusurile de galbenus
– mixam albusurile tare, adaugam apoi zaharul si mai mixam 2-3 minute
– adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si cele 2 linguri de apa , mixand in continuare pe treapa cea mai mica
– la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptor timp de aprox 30 min.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam prajitura pe o plansa.
Taiem prajitura felii si servim!
Nu am mancat niciodata,asa ca nu stiu ce gust are.Dar de aratat,arata foarte bine.Pup!
Dia – are un gust dulce acrisor tare placut si racoros. Se foloseste si la acrit ciorbe, dar mie imi place doar in prajitura sau crud. Pup
ah..ce bine arata…
Multumesc Alina :). pup
Nici eu nu stiu ce gust are…dar m-ai convins:)
unde ai gasit rabarbura? thx:)
Like, like!!! Tufele sunt mici, abia am incropit un desert la pahar cu ele…
Foarte buna prajiturica. Trebuie sa mai fac si eu, pana mai gasesc rabarbar.
O zi frumoasa!
Ramona – merita sa incerci.
Carmnen – au parintii mei in gradina :).
Cristina – ma bucur ca iti place. Ai mei au in gradina de vreo 3 saptamani cred.
Ancuta – asa asa, ca la noi stie lumea de ea si toata lumea face praji. pup
Delicios!
Sint recent convertit la vegetala asta.. si e buuna!
Sincera sa fiu nu am folosit niciodata rabarbura si nici nu am mancat vreo prajiturica cu ea, deci nu stiu ce gust are.Am citit acuma insa ce i-ai raspuns Diei.
Pup si seara frumoasa!
Nu am mancat niciodata… dar trebuie probata reteta! Pupici
Oltean – ma bucur ca iti place. Eu o mananc de cand ma stiu.
Maria – pe la noi se mananca si crud cu zahar si in prajitura , e tare buna. pup
Simona – prajitura e super gustoasa. pup
Eu sunt un fan declarat al rubarbei…
tot ce are rubarba e super bun…in fiecare an de abea astept luna mai…anul asta am pus si la congelator:)))
De cand imi doresc sa fac si eu praji cu rubarba , insa nu am gasit de cumparat pe aici !! 🙁
Alexandra ma bucur ca si tie iti place. I-am zis si eu mamei sa imi puna la congelator.
Cat – eu am noroc ca ai mei au de toate prin gradina :). pup
Eu nu am vazut pe nicaieri la noi rubarba.De unde ai luat-o?
Teo – parintii mei la tara au absolut de toate in gradina ceea ce ma face tare fericita pe mine :).