Salata de boeuf
Salata de boeuf este o salata cunoscuta si gustata de toata lumea dar pe care pana acum nu am reusit sa o postez pe blog. Mereu facem in perioada sarbatorilor, mai ales cu carne de pui, dar pentru ca tot am facut azi o supa delicioasa cu carne de vitel, am profitat de acest fapt si o parte din carnea de pe os si legumele fierte am ales sa le folosesc in salata aceasta.
Pentru Salata de boeuf avem nevoie de
- Eu am folosit legumele si carnea fiarta de la supa mea de aceea va zic ca ingredientele sunt aproximative si in functie de numarul de persoane puteti sa jonglati cu ele.
- 3 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 gulie
- aprox 200 gr carne fiarta
- 150 gr mazare fiarta
- 2 cartofi potriviti (i-am fiert separat)
- 5 castraveciori mici sau 2 mai mari
- sare si piper dupa gust
- Pentru maioneza optati ce maioneza va place, eu va zic de care am facut eu cu ajutorul unui mixer vertical
- 100 ml ulei
- 40 ml lapte
- 2 lingurite mustar
- un pic de sare
Mod de preparare Salata de boeuf
- Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa.
- Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua.
- Carnea o taiem bucatele mici.
- Mazarea daca aveti congelata o fierbeti inainte (eu congelata am avut), iar daca aveti din conserva atunci o puneti pur si simplu asa.
- Cartofii ii fierbem curatati si taiati in 4. Cand sunt fierti ii taiem cubulete mici si le adaugam la salata.
- Urmeaza apoi castraveciorii murati taiati cubulete mici.
- Saram si piperam dupa gust.
- Pentru maioneza punem ingredientele in vasul de la mixer-ul vertical si mixam timp de 50-60 de secunde pe viteza cea mai mare. (puteti folosi si o maioneza clasica cu galbenus de ou si ulei facuta manual)
- Adaugam maioneza peste salata si omogenizam.
- Punem salata de boeuf in una sau doua farfurii si ornam dupa pofta inimii.
Comentează folosind contul de Facebook