Salata de vinete cu dovlecel

Imi plac salatele cu maioneza cu diverse legume de sezon mai ales de cand am descoperit o varianta mai light a maionezei clasice. Salata aceasta seamana cu cea clasica de vinete dar este un pic mai dulce datorita dovlecelului. Poate o incercati si voi si reveniti cu pareri.

 

Pentru Salata de vinete cu dovlecel avem nevoie de

  • 1 dovlecel mare
  • 1 vanata mare
  • o lingura ulei de masline
  • sare roz de Himalaya (sau orice sare aveti in bucatarie)
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 4-5 linguri maioneza (eu folosesc in ultimul timp o maioneza fara ou: 100 ml ulei, 40 ml lapte, 1 lingurita mustar – cu  blenderul vertical este gata in cateva secunde)

Mod de preparare Salata de vinete cu dovlecel

  • Spalam legumele si le curatam de coaja.
  • Le taiem cubulete si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Stropim legumele cu ulei de masline si rasnim un pic de sare peste ele.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 45 de minute.

  • In timp ce se coc legumele putem pregati maioneza.
  • Scoatem tava din cuptor si lasam la racit.
  • Cand legumele sunt reci le blenduim cu un blender vertical si punem compozitia intr-un bol.
  • Adaugam ceapa tocata marunt si maioneza si amestecam.
  • Adaugam sare si daca doriti si piper, dupa gust.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.