Salata de vinete cu dovlecel
Imi plac salatele cu maioneza cu diverse legume de sezon mai ales de cand am descoperit o varianta mai light a maionezei clasice. Salata aceasta seamana cu cea clasica de vinete dar este un pic mai dulce datorita dovlecelului. Poate o incercati si voi si reveniti cu pareri.
Pentru Salata de vinete cu dovlecel avem nevoie de
- 1 dovlecel mare
- 1 vanata mare
- o lingura ulei de masline
- sare roz de Himalaya (sau orice sare aveti in bucatarie)
- 1 ceapa rosie potrivita
- 4-5 linguri maioneza (eu folosesc in ultimul timp o maioneza fara ou: 100 ml ulei, 40 ml lapte, 1 lingurita mustar – cu blenderul vertical este gata in cateva secunde)
Mod de preparare Salata de vinete cu dovlecel
- Spalam legumele si le curatam de coaja.
- Le taiem cubulete si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Stropim legumele cu ulei de masline si rasnim un pic de sare peste ele.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 45 de minute.
- In timp ce se coc legumele putem pregati maioneza.
- Scoatem tava din cuptor si lasam la racit.
- Cand legumele sunt reci le blenduim cu un blender vertical si punem compozitia intr-un bol.
- Adaugam ceapa tocata marunt si maioneza si amestecam.
- Adaugam sare si daca doriti si piper, dupa gust.
Comentează folosind contul de Facebook