Spirale cu Nutella si portocala
Pentru Spirale cu Nutella si portocala avem nevoie de:
Mod de preparare Spirale cu Nutella si portocala
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale, sucul de portocala si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.
Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem pe rand fiecare foaie cu cate 5-6 linguri de ciocolata si rulam.
Mai lasam la dospit 10-20 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 18-20 min.
O sa trebuiasca sa repetati procedeiul de 2 ori pt ca nu incap toate intr-o singura tava.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, asezam spiralele pe prosop de hartie si ungem cu glazura de portocala pe care o obtinem amestecand zaharul pudra cu sucul de portocala.
Servim dupa ce s-a intarit glazura de portocala.
Va las si voua o farfurie cu spirale sa le savurati cu ce va place voua. Eu mi-am pregatit o cana de cappucino spumos 🙂
Buna dimineata , Timea ! Iar imi dai de lucru in bucatarie . Spiralele tale arata ,, bestial ” . Cum reusesti sa pui in practica atatea retete si mai ales … de unde le stii ? Iti sugerez sa participi la un concurs de gatit . Sunt sigura ca vei fi castigatoare.
Ma bucur ca iti plac. De obicei gatesc doar in weekend pt ca nu am timp in cursul saptamanii. Iar retetele daca te uiti sunt derivatii unele de la altele O data ce incepi sa faci ceva iti vin mereu alte si alte idei, mai ales daca iti place. De ex am folosit glazura asta la un chec apoi la fursecuri si au ajuns si pe spirale. Totul e sa combini gusturile care iti plac >:D< Si am si ceva in sange, am acasa nu unul ci doua persoane pasionate de gatit. Te pup
Yummy, cat de bine arata!! Servesc cateva la cafea ca mi-au facut o pofta teribila 😀
Paula imi pare rau ca nu te pot servi in realitate. Ai grija de tine. Te pup!
Ce prezentare frumoasa si ce bune cred ca sunt!!
Multumesc Meri, chiar bune sunt. Te pup
Sunt asa bune ca nu are cum sa nu iti placa. Daca mai bei si o cana de ceva cald langa ele sunt perfecte. Pup!
Asa e Rocsi si mie imi plac mult de tot. Te pup
Perfecte dimineata la cafea, imi plac mult daca sunt cu nutella 🙂
Te pup!
Daaa, cel maibun mic dejun 🙂
Delicioase spiralele.
Multumesc!