Tarta Linzer
ei.. dar acum cand am facut-o eu dupa atatia ani, mi s-a parut delicioasa si binenteles ca m-am laudat repede la telefon mamei mele 😀
Ingrediente:
– 250 g faina
– 150 g nuca macinata
– 150 g unt moale sau margarina
– ½ lingurita scortisoara
– un varf de cutit sare
– o lingurita de coaja de lamaie
– 150 g zahar pudra
– 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
– o lingurita lapte
– 400 g dulceata de capsuni
Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet. Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora.
Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta. Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.
Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.
Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul.
Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.
Va servesc si pe voi cu o felie delicioasa …
reteta preluata de la Teo’s Kitchen
ador aceasta tarta!!!
Si eu 🙂 e super buna