Tarta rustica cu cirese
simplu
6-8 portii
Pentru cei care imi urmaresc retetele, nu e nici un secret ca sunt mare fan tarte, imi plac aproape cu orice tip de fructe si nu pierd nici o ocazie, mai ales in perioada fructelor de sezon, sa pregatesc cate o tarta plina de fructe aromate.
Tarta rustica cu cirese este si ea o tarta simpla, foarte usor de facut si forma aceasta asa simpla cu marginile inegale si indoite chiar ii da o nota rustica.
Pentru Tarta rustica cu cirese avem nevoie de:
- Aluat
- 125 gr unt nesarat 82% grasime
- 1 ou
- 1 lingura zahar brut
- un varf de cutit sare
- coaja de la 1/2 portocala sau lamaie (optional)
- 2 linguri suc de portocala sau lamaie
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- aprox 220 gr faina
- Umplutura:
- 600 gr cirese
- 1 lingura gris
- 1-2 linguri zahar brut
- 1 plic zahar vanilat
- Pentru uns: o lingurita un topit si o lingurita zahar brut
Mod de preparare Tarta rustica cu cirese
- Pregatim aluatul din ingredientele enumerate mai sus, evident daca aveti un mixer cu functie de framantare, se poate face mult mai usor si rapid asa.
- Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
- Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda putin mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa. Tava rotunda o ungem cu putin unt si asezam aluatul. (tava 26-28 cm)
- Grisul il presaram pe fundul aluatului si asezam apoi ciresele spalate si fara samburi.
- Peste cirese presaram zaharul si zaharul vanilat.
- Tragem marginile aluatului peste fructe si ungem cu unt topit presarand deasupra putin zahar.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35-40 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.
- Scoatem din cuptor si lasam cateva minute la racit, asta daca aveti rabdare :).
Comentează folosind contul de Facebook