Tarta rustica cu cirese

simplu

6-8 portii

Pentru cei care imi urmaresc retetele, nu e nici un secret ca sunt mare fan tarte, imi plac aproape cu orice tip de fructe si nu pierd nici o ocazie, mai ales in perioada fructelor de sezon, sa pregatesc cate o tarta plina de fructe aromate.

Tarta rustica cu cirese este si ea o tarta simpla, foarte usor de facut si forma aceasta asa simpla cu marginile inegale si indoite chiar ii da o nota rustica. 

Pentru Tarta rustica cu cirese avem nevoie de:

  • Aluat
  • 125 gr unt nesarat 82% grasime
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brut
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 portocala sau lamaie (optional)
  • 2 linguri suc de portocala sau lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • aprox 220 gr faina
  • Umplutura:
  • 600 gr cirese
  • 1 lingura gris
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns: o lingurita un topit si o lingurita zahar brut

Mod de preparare Tarta rustica cu cirese

  • Pregatim aluatul din ingredientele enumerate mai sus, evident daca aveti un mixer cu functie de framantare, se poate face mult mai usor si rapid asa.
  • Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
  • Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda putin mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa. Tava rotunda o ungem cu putin unt si asezam aluatul. (tava 26-28 cm)
  • Grisul il presaram pe fundul aluatului si asezam apoi ciresele spalate si fara samburi.
  • Peste cirese presaram zaharul si zaharul vanilat.
  • Tragem marginile aluatului peste fructe si ungem cu unt topit presarand deasupra putin zahar.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35-40 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.
  • Scoatem din cuptor si lasam cateva minute la racit, asta daca aveti rabdare :).

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.