Tocana de legume 2
E vara, e plin de legume, deci haideti sa profitam din plin de acest sezon. Tocanita aceasta e atat de buna incat nu o sa rezistati sa nu o faceti din nou si din nou 🙂
Inainte de toate spalam bine toate legumele si curatam de coaja ceapa, dovlecelul, vanata si rosiile. Dovlecelul si vanata le puteti folosi si in coaja, dar mie personal nu imi plac asa. Rosiile pt a le decoji mai usor le punem cateva minute in apa fierbinte.
Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu putina sare.
Incingem un wok cu 4-5 linguri de ulei. Tocam ceapa, ardeiul si gogosarul si le punem la calit timp de 5 minute amestecand.
Dovlecelul il taiem felii de-a lungul apoi le taiem cubulete (vezi poza) si adaugam peste ceapa si ardeiul calit.
La fel procedam si cu vanata.
Lasam sa se caleasca aprox 5-8 minute, apoi punem 1-2 cani de apa (in functie de cata e nevoie pana se fierb legumele) si lasam sa fiarba.
Adaugam frunzele de dafin si sare si piper dupa gust.
Amestecam din cand in cand sa nu se prinda.
Spre final adaugam usturoiul tocat si frunzele de telina tocate si mai lasam sa fiarba timp de 5 minute.
Cartofii, care intre timp ar trebui sa fie fierti, ii strecuram de apa si ii turnam peste legume. Amestecam si luam de pe foc.
Este o mancare pe gustul meu,si aici arata super!Pup!
Ma bucur ca iti place. Te pup
O idee buna! Chiar nu stiam ce sa fac pentru pranz!
Chiar ma bucur ca ti-am dat o idee de pranz. Te pup Cristina
Tocana asta e un deliciu.
De acord Dorina 🙂
Delicioasa!!
Nu cred ca rezist sa o termin de facut ca si este gata de papat
Io am facuto si este delicoasa multumesc pentru reteta
Ma bucur ca va place tocanita mea de legume.