Tort cu bezea de nuca si cafea

Stiu ca nu a trecut mult timp de la ultimul tort postat, dar nu am ce face daca a venit asa de repede ziua mea de nastere. E drept ca asta inseamna ca am mai imbatranit un an si dupa parerea mea cred mai putea astepta putin anul acesta :). Si da, e normal sa imi fac si mie un tort si chiar daca am muncit foarte mult la el, am fost super incantata de rezultat. Un tort delicios cu multa cafea si o bezea de nuca pe care eu una o ador.
Dorinta mea cea mai mare este sa fiu sanatoasa si eu si familia mea, in special cei care mi-au dat viata. E cel mai important dar ce il vreau la fiecare aniversare. Iar lucrurile materiale pe care mi le-am dorit anul trecut sau materializat in mare parte iar altele pe care mi le mai doream cu siguranta se vor ideplini si ele.
Va las mai jos cateva poze care sper eu sa va incante privirea…dar poate va v-a starni si dorinta de a-l face si voi, cine stie!? 🙂

Avem nevoie de:
Blat 1
4 oua
8 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cafea naturala macinata
4 linguri lapte
4 linguri ulei
un plic praf de copt
un varf de sare
Blat 2
4 albusuri
200 gr zahar
200 gr nuca macinata
Sirop
aprox 250 ml apa indulcita cu o lingura de miere de salcam
Crema
4 galbenusuri
200 gr zahar
100 ml cafea tare (cafea lichida)
250 gr unt
250 gr frisca lichida indulcita
Ornat 
300 ml frisca lichida indulcita (amestecata cu 3 linguri din crema)

Blat 1: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu cafeaua si cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o forma rotunda (26cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Cand este copt scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Blat 2: mixam albusurile cu un varf de sare apoi adaugam mixand in continuare zaharul. Incorporam usor nuca, turnam compozitia in tava ( 26 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptor la 180 grade timp de 20- 25 min., apoi cu usa cuptorului deschisa mai lasam 5-10 minute.
CremaMixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam doua linguri din cafeaua lichida fierbinte si amestecam rapid. Punem amestecul de galbenusuri intr-un vas rezistent la caldura si adaugam restul de cafea amestecand din nou rapid. Asezam vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. ( La inceput o sa faca putina spuma dar nu va speriati, e ok, amestecati in continuare pana se ingroasa)
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Separat mixam untul moale pana devine cremos si adaugam treptat din crema de cafea mixand de fiecare data.

Separat intr-un bol mixam frisca pana se intareste ( nu trebuie sa fie foate tare ci usor pufoasa). Adaugam peste frisca crema de cafea si omogenizam cu mixerul la viteza mica.
Din crema rezultata punem deoparte 3 linguri.
Asamblare
taiem blatul de cafea in doua
– asezam prima foaie pe un platou si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi ungem cu jumatate din cantitatea de crema
– peste crema asezam bezeaua de nuca ( cu grija mare sa nu se rupa) si ungem cu restul de crema
– urmeaza cea de a doua foaie de cafea pe care o insiropam cu restul de sirop
Mixam 300 ml frisca si o amestecam cu cele 3 linguri de crema.
Imbracam tot tortul in frisca intr-un strat generos si ornam dupa pofta inimii. Eu am incercat sa face trandafirasi punand intr-o parte mica de frisca si un strop de colorant albastru.
Dam tortul la frigider pana a doua zi.

Sper ca va este pe plac tortul meu, este un pic mai dulce decat torturile pe care le mananc eu in general insa este delicios mai ales daca va place cafeaua si nuca.

Si cum zice dragul meu Bon Jovi….

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

39 comentarii la “Tort cu bezea de nuca si cafea”

    1. Multumesc frumos. Tortul se taie perfect daca e tinut la rece si apoi se taie cu un cutit cu lama lata si taioasa si trecut prin apa calda

  1. Sectiunea este perfecta!

    Of,dragul de Bon Jovi…sper sa revina in Romania.
    Eu am intrat in depresie dupa concert,nu vroiam sa plece !!!!!!!!!
    A fost un vis implinit !:)

  2. Am observat ca la décor folosesti ca model trandafirul.Si mie imi place,e simplu, curat, elegant.Si ce bun trebuie sa fie,bezea,nuca si cafea,o nebunie .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.