Tort cu crema de biscuiti rom si alune
simplu
Un tort destul de simplu, asa ca pentru acasa, nimic sofisticat, nimic special, dar pe placul nostru. O combinatie tare gustoasa cu alune, aroma de rom si glazura de ciocolata. Merita sa o incercati si voi.
Pentru Tort cu crema de biscuiti rom si alune avem nevoie de:
- Blat:
- 6 oua
- un praf de sare
- 6 linguri zahar brut
- 1 plic praf de copt
- 100 ml ulei
- 200 gr faina
- 4 linguri alune macinate
- Crema
- 400 gr biscuiti simpli
- 100 gr alune macinate
- 2 linguri cacao
- 200 ml apa calduta + 2 linguri zahar
- 2 linguri gem de caise
- 2 fiole esenta de rom
- 250 gr unt nesarat 82% grasime
- Sirop
- 200 ml apa
- 2 lingurite zahar pudra
- 1 lingurita esenta de rom
- Glazura
- 80 gr zahar pudra
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ulei
- 2 linguri apa fierbinte
Mod de preparare Tort cu crema de biscuiti rom si alune
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cu alunele macinate.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (in tava mare de la cuptor) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.
Pana se raceste blatul, pregatim crema.
Zdrobim biscuitii cu mana sau cu un robot si ii turnam intr-un bol mai maricel. Amestecam biscuitii cu cacaoa si alunele peste care turnam apoi apa calduta in care am topit zaharul. Adaugam esenta de rom si gemul si omogenizam bine. Separat mixam bine untul pana devine spuma apoi adaugam la compozitia de biscuiti cate o lingura de unt si amestecam pana incorporam tot untul.
Blatul in taiem in trei parti egale si pregatim siropul amestecand inredientele mentionate mai sus. Asezam pe rand cate o foaie de bat, insiropam si punem cate un strat de crema, repetand operatiunea cu toate cele 3 foi de blat.
Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem tortul cu glazura.
Ornam cu alune maruntite si dam la frigider pana sa intareste glazura.
Comentează folosind contul de Facebook