Tort cu mousse de ciocolata

Sunt mandra sa bifez un nou tort de ciocolata, de data aceasta cu mousse fin de ciocolata. 

A fost facut cadou dar am gustat si eu din el si a fost delicios. 

Pentru Tort cu mousse de ciocolata avem nevoie de:

Blat:
4 oua
150 gr zahar
10 linguri faina
3 linguri cacao
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
1 plic praf de copt
un varf de cutit sare
Sirop:
150-200 ml apa
3 lingurite zahar pudra
Crema
200 gr ciocolata neagra min. 55% cacao
200 ml frisca lichida neindulcita
6 linguri zahar
300 ml frisca lichida indulcita
Glazura neagra
50 gr ciocolata neagra
3 linguri frisca lichida
Glazura alba
50 gr ciocolata alba
2 linguri frisca lichida
Bastonase de ciocolata
50 gr ciocolata neagra

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).
Scoatem blatul din tava si lasam la racit.

Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Punem la frigider la racit.
Dupa aprox o ora -doua scoatem din frigider si mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.
Separat mixam cele 300 ml de frisca lichida pana se intareste apoi adaugam crema de ciocolata si omogenizam cele doua compozitii cu mixerul la viteza mare.

Blatul il taiem in 4 (asa l-am taiat eu pentru ca acum am feliator de tort si e foarte simplu, dar se poate si doar in 3 – cum doreste fiecare 🙂 ).

Crema o impartim deci in 4 pentru 3 straturi de crema si pentru imbracat tortul.
Asezam prima foaie, insiropam, intindem prima parte din crema apoi asezam a doua foaie si procedam la fel si tot asa pana la a patra foaie.
Imbracam tortul cu crema ramasa si dam la frigider aprox 30 minute.

Pregatim bastonasele: topim ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde in reprize de 20 sec. Cu o lingurita sau cu o punga gaurita formam bastonase pe o hartie de copt. Dam la frigider pana se intaresc (cam 20 min).
Pregatim glazura: topim ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Ungem cu aceasta glazura tortul deasupra.
Glazura alba o pregatim la fel ca pe cea neagra. O turnam intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si formam peste glazura neagra cateva cercuri cu distanta intre ele.
Cu o scobitoare sau cu un bat pt. frigarui trasam dungi dispre mijloc spre margine.

Asezam de jur imprejur bastonasele de ciocolata si dam din nou la frigider pana la servire (ideal e sa stea peste noapte in frigider).

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

23 comentarii la “Tort cu mousse de ciocolata”

Dă-i un răspuns lui Rocsy Ciobanu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.