Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si rom
Este un desert vechi din copilaria mea si desi e usor si super gustos, nu l-am mai facut de foarte multi ani. Cu siguranta e un desert intalnit de voi toti de cand erati copii, dar haideti sa ne amintim de el si sa ne bucuram de bunatatile copilariei.
Pentru Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si rom avem nevoie de
- 400 gr biscuiti
- 200-250 ml lapte + 1 lingurita Green Sugar + 1 lingurita esenta de rom
- Crema
- 3 galbenusuri (din albusurile ramase puteti face o omleta)
- 2.5 linguri Green Sugar (sau 4 linguri zahar brun)
- 3 linguri amidon
- 320 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 3-4 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
- 125 gr unt nesarat (82% grasime)
- 100 gr ciocolata neagra
- Glazura de ciocolata
- 70 gr ciocolata + 1 lingurita unt
- Pentru ornat: 2-3 biscuiti si ciocolata Kinder
Mod de preparare Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si rom
- Pregatim mai intai crema.
- Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si luam de pe foc adaugand untul taiat bucatele. Amestecam pana se topeste untul si se incorporeaza bine in crema. Lasam sa se raceasca usor dar nu complet.
- Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam cremei de mai sus amestecand pana la omogenizare.
- Pentru asamblat avem nevoie de o tavita pe care urmeaza sa asezam tortul de biscuiti.
- Intr-o farfurie punem treptat laptele in care am adaugat zahar si esenta de rom.
- Trecem pe rand biscuitii prin lapte si ii asezam in tava.
- Peste biscuiti intindem un strat de crema apoi urmeaza alt strat de biscuiti inmuiati in lapte, apoi iar crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema. ( 3×6 biscuiti si 6 straturi am avut eu)
- Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si o intindem pe ultimul strat de biscuiti.
- Deasupra razuim biscuiti si ciocolata kinder
- Pastram tortul de biscuiti minim doua ore la frigider inainte de servire.
- Pozele mele au fost facute cam dupa o ora de stat in frigider dar arata mult mai bine a doua zi cand crema este intarita complet.
Imi place mult, mult! Si aroma parca te duce inapoi in copilarie! 🙂
Pup Laura :-*. Si mie mi=a placut si nu am putut manca doar o felie ci doua din prima :))
Ce-mi place prajitura asta! Foarte buna!
Si mie Liliana :))
Reteta usor de facut si gustoasa in acelas timp!!! Pofta buna!!
Ma bucur ca va place.
Cat trebuie fiarta crema? Pt ca a mea nu se ingroase
E exact ca budinca, doar ca e de casa nu e praf de budinca si se ingroasa in timp ce fierbe.
Se poate folosi lapte cald ?
Mi se pare f.buna!Abia astept momentul sa o fac.Yy
Am mancat multe torturi la viata mea dar ca asta….demențial!!Multumesc pentru reteta???
Ma bucur ca a fost pe placul tau
Foarte usor de facut si este DELICIOASA.
Copiii sunt topiti duoa ea.???
Multumim pt reteta.?
Ma bucur mult ca va place
Ce fel de biscuiti folosim
Puteti folosi orice biscuiti simpli doriti
Ai idee cam cat cantareste ? Mi-a cerut o prietena sa fac si zice ca il vrea de 2 kg….de aia te intreb.Mersi ,
Nu prea cantaresc torturile doar daca fac pt cineva. Poti aduna cantitatile ingredientelor sa iti faci o idee aprox, dar nu cred ca a avut 2 kg.
Multumim pentru reteta,de mult vroiam sa ma apuc de un tort de biscuiti,este absolut perfect,l-am facut si pentru ziua fiicei mele in forma de numar 10,a iesit spectaculos si ca aspect si ca gust,a intrat sa faca parte din caietul cu retete,foarte foarte bun!
Ma bucur mult ca va place reteta si va mai astept cu comentarii si la alte retete incercate 🙂 .