Tort de biscuiti cu frisca si cirese

simplu

Pentru zilele toride de vara, va recomand acest Tort de biscuiti cu frisca si cirese, un desert usor de facut, fara coacere si foarte racoritor. Daca doriti, puteti inlocui o parte din frisca lichida cu mascarpone. 

Desi o recomand acum ca e vara, este un desert care e binevenit in orice alt anotimp, iar daca nu avem fructe proaspete sau congelate se poate face si cu fructe din compot.

Pentru Tort de biscuiti cu frisca si cirese avem nevoie de

  • Blat de biscuiti
  • 250 gr biscuiti simpli
  • 130 gr unt nesarat 82% grasime
  • 1 lingura cacao
  • Crema de frisca
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • 10 gr gelatina granule
  • 4-5 linguri apa
  • aprox 25 buc cirese mari fara samburi
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Tort de biscuiti cu frisca si cirese

  • Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie apoi ii turnam intr-un bol si ii amestecam cu cacaoa si untul topit.
  • Luam o forma mica de tort (18-20cm) o tapetam pe fund cu hartie de copt sau folie alimentara si cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.
  • Dam tava la frigider timp de 30 min sau cateva minute la congelator pentru a grabi procesul.
  • Pentru a se bate bine frisca, tinem cutiile cu smantana pentru frisca aprox 20 de minute la congelator.
  • Gelatina o punem la hidratat intr-un bol cu 4-5 linguri de apa (aprox 10 minute).
  • Mixam frisca rece, intr-un vas rece, impreuna cu zaharul pudra pana se intareste.
  • Gelatina hidratata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste frisca mixand cateva secunde.
  • Turnam jumatate din compozitie peste blatul de biscuiti si asezam jumatate din cirese, apoi punem restul de frisca si restul de cirese.
  • Dam din nou tava la frigider 30-60 min sau la congelator 10-15 min pentru a se intari frisca.

  • Pentru glazura, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Lasam putin sa sa raceasca cat sa nu fie fierbinte, apoi o turnam peste stratul de frisca.p
  • Pastram tortul lafrigider minim o ora inainte de a felia si servi.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.