Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu ‘o splendoare’ :))

Pentru Varza cu afumatura in vas roman avem nevoie de:
– 1 varza (aprox 1 kg)
– 600 gr costita afumata
– 1 ceapa mare
– 1 morcov mare sau doi mai mici
– sare mare
– piper
– marar uscat
– cimbru uscat
– 300 ml suc de rosii
– 50 ml ulei
Mod de preparare Varza cu afumatura in vas roman
Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.
Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.
Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.