Prajitura cu ciocolata si capsune

Va aduc un desert super ciocolatos cu un blat umed pe care iti vine sa il mamanci si asa gol, multa crema de ciocolata si fructe aromate de sezon.

Reteta este una usoara si merita  facuta si savurata aceasta prajitura si chiar daca pozele nu sunt deloc calitative, am vrut sa impartasesc cu voi aceasta reteta. Promit ca o sa revin cu poze mai frumoase si mai clare :).

Pentru Prajitura cu ciocolata si capsune avem nevoie de

  • Blat
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 100 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 100 ml cafea expresso
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 220 gr faina alba
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar brut ( mai mult daca va place mai dulce)
  • 200 gr ciocolata 55% cacao
  • aprox 500 gr capsune

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si capsune

  • Mixam ouale intregi cu un varf de sare si dupa ce isi dubleaza volumul adaugam zaharul si mixam in continuare 3-4 minute.
  • Adaugam uleiul si laptele mixand dupa fiecare, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua iar la final cafeaua.
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce prajitura s-a racit complet, o scoatem pe o farfurie.
  • Crema de ciocolata:
    Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. Din cand in cand amestecam in crema.
  • Scoatem crema din frigider si ugem prajitura cu toata cantitatea de crema.

  • Peste ciocolata asezam felii de capsune si dam din nou prajitura la frigider minim 2 ore inainte de a felia.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *