Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara

Toamna a sosit cu foarte multe roade si sunt un om norocos ca pot culege aceste roade  din gradina minunata a parintilor mei. Piersicile de gradina sunt cu totul altfel decat cele pe care le gasim in comert, mai mici, aromate si mai ales naturale. Desi le-am cules cand inca erau tari, dupa cateva zile s-au copt destul de mult si evident ca au ajuns in aceasta prajitura. Mai am cateva retete asemanatoare insa tare mult imi doream sa o postez si pe aceasta cu piersici de gradina.

Pentru Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara avem neoie de

  • Blat
  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar brut
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 10 piersici de gradina
  • 3-4 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri migdale maruntite
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara

  • Mixam albusurile tari cu un varf de sare. Adaugam pe rand uleiul, galbensurile, laptele si mixam dupa fiecare.
  • La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
  • Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara de aprox 25-30 cm, tapetata cu hartie de copt.
  • Fructele spalate si taiate in 4 le insiram peste blat, presaram deasupra zaharul brut, scortisoara si migdalele maruntite  si dam tava la cuptor la 175 de grade, timp de aprox 30 de minute.

  • Pudram prajitura cu piersici cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *