Prajitura Snickers

O consider una din cele mai bune prajituri, dupa cele cu crema de vanilie :). Are nuci din plin, caramelul il ador si ciocolata doar completeaza aceasta bunatate de prajitura.

Cei care inca nu au incercat-o, o recomand cu mare drag.

Eu am citit mai multe retete de pe bucataras.ro si de pe site-urile fetelor  Gabi si Ela. In final vedeti mai jos ce a iesit si treceti si voi repede la treaba.

Snickers

 

Pentru Prajitura Snickers avem nevoie de

  • Blat:
  • 8 albusuri de ou
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 liguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura de ciocolata alba:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Crema caramel:
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt nesarat 82% grasime
  • 8 galbenusuri
  • 250 gr nuca prajita si tocata (sau alune)
  • Glazura de ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei

snickers 2

Mod de preparare Prajitura Snickers

  • Pregatim mai intai blatul:
  • Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si incorporam treptat acest amestec in albusurile batute spuma, folosind o spatula sau un tel.
  • Punem compozitia intr-o tava (25×38) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25-30 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.

mod de preparare prajitura snickers

  • Glazura de ciocolata alba: topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit, nivelam, si dam prajitura la frigider pana se intareste glazura de ciocolata alba.

prajitura Snickers 1

  • Crema de caramel: punem 10 linguri de zahar la topit, amestecand si avand grija sa nu se arda.
  • Adaugam untul taiat bucatele si lasam la foc mic pana la omogenizare.
  • Celelalte 2 linguri de zahar le asmestacam cu galbenusurile si le adaugam peste amestecul de zahar cu unt. Tot aici adaugam si nucile tocate si prajite si lasam sa fiarba pe foc mic pana se ingroasa crema.
  • Lasam crema la racit si dupa ce s-a racit complet o intindem peste glazura alba.
  • Glazura de ciocolata neagra o pregatim exact ca pe cea alba si o turnam peste crema caramel niveland cu un cutit.

mod de preparare prajitura snickers 1

  • Dam prajitura la rece minim 1-2 ore inainte de servire, iar cand feliem avem grija sa folosim un cutit trecut prin apa fierbinte inainte.

snickers 1

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *