Pulpe de curcan cu portocala la cuptor

De foarte multe timp imi doream sa incerc o reteta de curcan cu portocale si iata ca a ajuns la rand si acest preparat, un festin de duminica in familie. De fapt nu mai e demult nimic din aceasta mancare dar se pare ca e mai greu cu scrisul decat cu prepararea retetelor 🙂 .

Pentru ca imi plac mult retetele Cristinei (divainbucatarie.ro) m-am inspirat din nou de la ea pentru ducerea la indeplinire a acestui preparat. Cu adaptari pe ici pe colo a iesit exact ceea ce mi-am dorit.

Pulpe de curcan cu portocala 1

 

Pulpe de curcan cu portocala 4

Pentru Pulpe de curcan cu portocala la cuptor avem nevoie de 

  • 2 pulpe de curcan
  • 4 morcovi
  • 1 portocala taiata felii
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 150 ml vin
  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei
  • un pic de sare si piper
  • Pentru uns pulpele
  • 50 gr unt
  • coaja de la o portocala
  • sare si piper
  • cimbru si patrunjel uscat
  • Pentru servit: o punga de legume congelate + 1 lingura de unt si o cana de apa

Pulpe de curcan cu portocala 3

Mod de preparare Pulpe de curcan cu portocala la cuptor

  • Curatam si spalam morcovii si usturoiul iar portocala, dupa ce o spalam bine, o feliem.
  • Pulpele le spalam si le curatam daca e cazul de eventualele teci de pene.
  • Intr-o farfurie amestecam untul cu coaja de portocala, un pic de sare si de piper si frunzele uscate.

mod de preparare pulpe de curcan cu portocala

  • Ungem cu acest unt aromat pulpele mai intai pe sub piele, apoi deasupra si le asezam intr-un vas. (eu am ales sa fac pulpele de curcan in vas de sticla termorezistent acoperit cu capac, motiv pt care am avut o mancare mai mult innabusita decat prajita, e optiunea voastra in ce doriti sa le faceti si daca le vreti mai rumenite sau nu).
  • Asezam peste pulpe felii de portocala si morcovi si usturoiul feliat.
  • Turnam in vas lichidele, adaugam un pic de sare si piper, acoperim cu capacul vasului si dam vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora.
  • Indepartam capacul si mai lasam vasul inca 20 de minute la cuptor.

mod de preparare pulpe de curcan cu portocala 1

  • Servim pulpele de curcan cu legume cu unt facute la tigaie  peste care adaugam neaparat la final cateva linguri din sosul in care a fiert carnea de curcan.
  • Sa aveti pofta daca incercati si voi aceasta reteta minunata.

Pulpe de curcan cu portocala 2

Pulpe de curcan cu portocala 5

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?