Rulada cu gem de caise bio – fara gluten

Tot in cadrul in cadrul campaniei Mananc Responsabil incadrez si aceasta rulada dietetica dar super gustoasa. E nevoie de ingrediente putine dar de calitate si pentru ca ma adresez persoanelor cu intoleranta la gluten si diabetici am folosit faina fara gluten, gem bio si indulcitor natural fara indice glicemic. 

AlimenteSpeciale.ro alături de TheSmartCuisine și alți 11 bloggeri culinari talentați din România își propun să tragă un semnal de alarmă asupra modului de alimentație al românilor care suferă de afecțiuni speciale și să ridice nivelul de conștientizare și de responsabilitate al acestora.

rulada cu gem de caise 3

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam Green Sugar si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina  folosind  o spatula.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 min.
mod de preparare rulada cu gem
Scoatem blatul din tava si il asezam (cu hartie cu tot) pe un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop, indepartam hartia de copt apoi o ungem cu dulceata si rulam din nou. Dam rulada la frigider minim o jumatate de ora.
Pentru jeleul de fructe, punem intr-un vas afinele cu zaharul (eu am folosit Green Sugar) si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Ca sa scapam de samburi trecem jeleul printr-o sita.
mod de preparare rulada cu gem 1
Asezam rulada pe un platou si cu ajutorul unei pungute gaurite ornam rulada cu jeleul de fructe.
Pastram rulada la rece!
rulada cu gem 4
rulada cu gem de caise 1
rulada cu gem de caise 2
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Rulada cu gem de caise bio – fara gluten”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *