Prajitura cu visine si rom
Nimic nou, doar o prajitura usoara pentru cafeaua de dimineata.
Prajitura cu visine si rom, asa cum spune si titlul, este o combinatie reusita cu visine, cacao si rom.
Pentru Prajitura cu visine si rom avem nevoie de
- 5 oua
- un praf de sare
- 5 linguri zahar brut
- 5 linguri apa fierbinte
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 170 gr faina
- 2 linguri cacao
- 3 lingurite esenta de rom
- 600 gr visine – proaspete sau congelate
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare Prajitura cu visine si rom
- Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute adaugand si apa fierbinte in acest timp.
- Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele si mixam dupa fiecare.
- Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind un tel.
- Impartim aluatul in doua boluri si intr-unul adaugam cacaua si esenta de rom si omogenizam.
- Intr-o tava (de aprox 22/35 cm) tapetata cu hartie de copt, punem alternativ din cele doua compozitii iar deasupra asezam visinele.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
- Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra.
Comentează folosind contul de Facebook