Prajitura cu visine si rom

Nimic nou, doar o prajitura usoara pentru cafeaua de dimineata.

Prajitura cu visine si rom, asa cum spune si titlul, este o combinatie reusita cu visine, cacao si rom. 

Pentru Prajitura cu visine si rom  avem nevoie de 

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar brut
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 170 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingurite esenta de rom
  • 600 gr visine – proaspete sau congelate
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura cu visine si rom 

  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute adaugand si apa fierbinte in acest timp.
  • Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele si mixam dupa fiecare.
  • Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind un tel.
  • Impartim aluatul in doua boluri si intr-unul adaugam cacaua si esenta de rom si omogenizam.
  • Intr-o tava (de aprox 22/35 cm) tapetata cu hartie de copt, punem alternativ din cele doua compozitii iar deasupra asezam visinele.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?