Melcisori cu cacao nuca si scortisoara

Melcisorii cu cacao, nuca si scortisoara sunt niste melcisori super aromati si gustosi si se asorteaza la cafeaua de dimineata. Sunt convinsa insa ca nici cei mici nu o sa ii refuze in pachetelul pentru scoala. 

Aluatul este cel folosit si la cozonaci si in afara de faptul ca e o alta forma, gustul este aproape ca cel de cozonac.


Pentru Melcisori cu cacao nuca si scortisoara avem nevoie de:

  • 400 gr faina alba
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un varf de sare
  • 2 oua intregi
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt 82% grasime
  • o lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar brut
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 lingurite lapte

 

Mod de preparare Melcisori cu cacao nuca si scortisoara

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina.
  • Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat si scortisoara, apoi  turnam drojdia dospita. Adaugam ouale batute si  framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si spre final untul topit.  Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.
    Acoperim cu folie alimentara si punem vasul intr-un loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 2 ore.
  • Intr-o farfurie amestecam ingredientele oentru umplutura.
  • Intindem aluatul si presaram desupra aceasta umplutura dupa care rulam si taiem in bucati egale. ( Daca nu aveti o masa de lucru mare, intindeti doua foi si le umpleti, rulati si taiati pe rand).

  • Asezam rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem deasupra cu galbenusul de ou si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de aprox. 30 de minute.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4.67 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.