Pandispan cu pere si scortisoara
Nu am prea multe sa va spun decat ca e un pandispan simplu si aromat cu pere din gradina parintilor mei. Delicioase perele astea si simple si in prajituri!
Avem nevoie de:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, de marime potrivita (22/30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Perele le spalam, le taiem in doua, indepartam cu un cutit mijlocul apoi le feliem si le punem deasupra.
Presaram un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara si dam dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in tava apoi scoatem din tava, indepartam hartia de copt, punem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra.
Wow ce pufosenie!
Multumesc Haplea.
O combinatie excelenta, mmmmmmm perse si scortisoara. De prezentare ce sa mai zic – minunata!
Si mie imi place mult. Multumesc frumos >:D<
Orice fel de pandispan cu fructe usor zemoase iese excelent. trebuie sa fac si cu pere, neaparat! O zi frumoasa!
Daaa.. si mie imi place cu tot felul de fructe.
Un pandispan cu un asa fruct aromat nu poate fi decat foarte bun. Pup!
Ma bucur ca iti place Rocsi. Te pup
O bunatate combinatia de pere si scortisoara!!
Asa e Simona >:D<
Arata foarte bine! O sa incerc si eu,
Dar ce sunt ouale de casa? 🙂
Timea spune-mi te rog ce cana ai folosit? Multumesc 🙂
O cana de apa de aprox 250 ml, dar nu o pui varf deci vreo 230-240 ml