Pandispan cu pere si scortisoara

Nu am prea multe sa va spun decat ca e un pandispan simplu si aromat cu pere din gradina parintilor mei. Delicioase perele astea si simple si in prajituri! 

3

Avem nevoie de: 

4 oua (eu am avut oua mici de casa)
150 gr zahar
300 gr faina
1 cana ulei
1 cana lapte
1 plic praf de copt
un varf cutit sare
5 pere
o lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
zahar pudra pentru pudrat 

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, de marime potrivita (22/30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Perele le spalam, le taiem in doua, indepartam cu un cutit mijlocul apoi le feliem si le punem deasupra.
Presaram un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara si dam dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in tava apoi scoatem din tava, indepartam hartia de copt, punem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra.

5

4
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “Pandispan cu pere si scortisoara”

Dă-i un răspuns lui Rocsy Ciobanu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.