Guguluf cu pere si ciocolata

Perele astea aromate din gradina si-au gasit ‘sfarsitul’ in aceasta prajitura gustoasa de toamna. Ciocolata i-a dat un farmec in plus bineinteles si sunt sigura ca sunteti de acord cu mine. Pana si sotul meu care nu e mare fan al prajiturilor simple fara crema, a zis ca a fost un chec de nota 20 :).

Pentru Guguluf cu pere si ciocolata avem nevoie de:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 1 plic praf budinca ciocolata (45 gr)
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 3 pere coapte
  • 1 lingura unt + 1 lingura faina pt uns tava
  • Glazura: 
  • 50 gr ciocolata + 1 lingura unt

Mod de preparare Guguluf cu pere si ciocolata

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de budinca, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Spalam perele, le decojim si le taiem felii.

Turnam o treime din  compozitie intr-o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina si asezam de jur imprejur felii de pere. Mai turnam 1/3 peste pere si mai asezam inca un rand de pere, apoi turnam ce a mai ramas din compozitie peste al doilea strat de pere.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi rasturnam guguluful pe o farfurie.
Ciocolata impreuna cu untul le asezam intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata. 
Cu o lingura punem glazura peste guguluf lasand sa curga pe margini.
Dam la frigider pana se intareste glazura apoi feliem si servim.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Guguluf cu pere si ciocolata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.