Guguluf cu pere si ciocolata
Pentru Guguluf cu pere si ciocolata avem nevoie de:
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 180 gr faina
- 1 plic praf budinca ciocolata (45 gr)
- 125 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 3 pere coapte
- 1 lingura unt + 1 lingura faina pt uns tava
- Glazura:
- 50 gr ciocolata + 1 lingura unt
Mod de preparare Guguluf cu pere si ciocolata
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de budinca, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Spalam perele, le decojim si le taiem felii.
Turnam o treime din compozitie intr-o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina si asezam de jur imprejur felii de pere. Mai turnam 1/3 peste pere si mai asezam inca un rand de pere, apoi turnam ce a mai ramas din compozitie peste al doilea strat de pere.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi rasturnam guguluful pe o farfurie.
Ciocolata impreuna cu untul le asezam intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata.
Cu o lingura punem glazura peste guguluf lasand sa curga pe margini.
Dam la frigider pana se intareste glazura apoi feliem si servim.
Buna dimineata. Am venit sa servesc o feliuta dulce!
Cu drag te servesc Rocsi >:D<
Ce frumos arata iar sectiunea e perfecta!
Multumesc frumos Paula.
Timi, ce fain e guguluful asta! si ce bine arata sectiunea! Pup.
Ma bucur ca iti place Meri. te pup
o pufosenie ce arata delicios….imi plae combinatia!
Alice multumesc, e foarte buna :).
Ce fain guguluf, dar sectiunea m-a terminat 😛 E super!
Multumesc frumos Liana!
Vezi ca sunt la tine la usa,deschide !:))
Sper sa mai ai macar o felie generoasa!:))
Pana sa deschid eu s-a gatat :))). Dar mai fac. Te pup